[ X ]
[ X ]
[ X ]
Streleţ după consultările cu Timofti: Acest eveniment s-ar putea produce astăzi
21 Decembrie

Președintele ar putea anunța astăzi numele candidatului la funcția Prim-ministru. Despre aceasta au anunțat liderii PL, PLDM, PD și grupul Leancă, după consultările cu președintele Nicolae Timofti,  în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru, transmite CURENTUL.

Președintele interimar al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Valeriu Streleț a declarat că, în cadrul consultărilor, nu s-a ajuns la un consens.

”Domnul Președinte își rezervă dreptul să desemneze un candidat, anuțînd că, cel mai probabil, acest eveniment s-ar putea produce astăzi. Dacă va găsi de cuviință, va mai convoca încă o dată liderii partidelor, înainte de a lua decizia finală. Am discutat mai multe opțiuni, dar dumnealui va anunța candidatul. Sperăm să fie neafiliat politic”, a precizat Streleț.

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, a confirmat cele anunțate, dar și a adăugat că, Președintele va decide numele candidatului la Premier. ”Șeful statului este liber pentru adoptarea unei asemenea decizii. Noi am menționat că, o decizie în acest sens, trebuie să fie adoptată de șeful statului cît mai curînd posibil, deja s-a scurs foarte mult timp. Trebuie să ne mișcăm mairepede. Au sunat anumite crîmpei de nume, însă vom vedea ce va decide Președintele, iar, ulterior, o decizie în favoarea sau defavoare candidatului va fi adoptată la partid”, a declarat Lupu.

Deputatul neafiliat, Iurie Leancă a menționat că, în momentul în care șeful statului va anunța numele candidatului la funcția de Premier, se va pronunța. ”În momentul în care va desemna și va avea nevoie de votul nostru, atunci vom discuta și ne vom pronunța. Dl. Președinte urmează să se pronunțe pînă la finalul zilei. Pentru noi mult mai mult contează, în condițiile actuale vitrege, cine va fi acel candidat și cu ce intenții va veni”, a punctat Leancă.

La rîndul său, președintele PL, Mihai Ghimpu a afirmat că, ”ceea ce s-a bănuit, s-a adeverit”.”Unii nu și-au dorit să creăm o majoritate parlamentară, ca anume candidatul lor să fie viitorului Premier. Prima dată venim la Președinte și nu avem un candidat. Noi vom vota un Guvern, dacă va fi și fracțiunea PLDM. Cu toate divergențele pe care le avem noi, vreau ca anume aceste fracțiuni să ducem la bun sfîrșit ceea ce am promis oamenilor”, a conchis Ghimpu.

Adriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților