[ X ]
[ X ]
[ X ]
Speaker-ul Igor Corman a plecat în Suedia. Iată ce va face acolo!
17 Martie

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, efectuează o vizită oficială în Suedia, în perioada 17-18 martie 2014, la invitația omologului său, Per Westerberg. Speaker-ul este însoțit de o delegație parlamentară formată din deputații Valeriu Streleț, Președintele Fracțiunii PLDM, Ion Hadârcă, Președintele PLR și deputata PD Valentina Stratan, transmite CURENTUL.

La Stockholm, Igor Corman va avea întrevederi cu președintele și prim-vicepreședintele Parlamentului Suediei, Per Westerberg și Susanne Eberstein, cu deputații din Comisia parlamentară afaceri externe și din Comisia pentru afaceri europene. Igor Corman va maipurta discuții cu președinta Consiliului Municipal Stockholm, Margareta Björk.

De asemenea, delegația parlamentară are planificată o întâlnire cu Guvernatorul provinciei Uppsala Peter Egardt și vizite la Universitatea suedeză de Științe Agricole, Universitatea Uppsala, Universitatea Holding Company și Centrul de Inovații AB Uppsala. În cadrul acestor vizite deputaților moldoveni le vor fi prezentate proiectele de cercetare și inovațiile științifice ale studenților și profesorilor în domeniul eficienței energetice.

Curentul.md aminteşte că președintele Riksdag-ului Suediei, Per Westerberg, a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova în septembrie 2013. Parlamentul Suediei a oferit asistență Parlamentului Republicii Moldova în cadrul unui program pentru consolidarea democrației, implementat în perioada 2012 – 2013. În prezent, Legislativul beneficiază de asistență din partea Suediei și Norvegiei în cadrul proiectului implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare „Îmbunătățirea democrației în Republica Moldova prin suport parlamentar și electoral”.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților