[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiştii îl cheamă pe Chirtoacă la raport: Cuţitul a ajuns la os!
27 Martie
sursa: captură privesc.eu

Mai mulţi membri şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) au protestat astăzi în faţa Primăriei municipiului Chişinău, cerînd demisia lui Dorin Chirtoacă, transmite CURENTUL.

Aceştia îi acuză pe consilierii liberali şi comunişti de partajarea frauduloasă a terenurilor din capitală. „Cuţitul a ajuns la os. Peste 700 de persoane vor fi date afară de la lucru. În locul tarabelor de lîngă Piaţa Centrală va fi edificat un centru comercial pentru Dorin Chirtoacă. Primăria a revenit la ideea de construcţii ilegale”, a declarat un protestatar.

Potrivit juristului PSRM, Vlad Bătrîncea, Primăria Chişinău a devenit cea mai coruptă instituţie din RM, iar Dorin Chirtoacă trebuie să răspundă în faţa legii.

„Acestea sunt datele Centrului Naţional Anticorupţie şi Curţii de Conturi. Pentru multe acţiuni întreprinse, cei de la Primărie trebuie să răspundă penal. Este vorba de 300 milioane de lei. Într-o ţară europeană cineva trebuia să facă puşcărie pentru asta, însa în RM Dorin Chirtoacă rămîne în fruntea Primăriei”, a menţionat acesta.

CURENTUL precizează: Tot astăzi, PSRM, în fața Parlamentului Republicii Moldova a organizat o acțiune pentru a înmîna cărți cu ”Istoria Moldovei” deputaților moldoveni. Reacțiile au fost diferite, deputatul liberal Valeriu Munteanu a refuzat cartea amabil întrebînd dacă e în romînă, iar președintele Curții de Conturi a acceptat cartea zîmbind.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților