[ X ]
Socialiștii cred că membrii grupului lor parlamentar vor fi lipsiţi de imunitate
6 Iunie

Un grup de membri şi simpatizanţi ai PSRM, au organizat astăzi un protest în faţa Parlamentului, scandînd împotriva semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și în susținerea aderării Moldovei la Uniunea Vamală.

După cum informează CURENTUL, protestatarii, înarmaţi cu pancarte și drapele, au scandat lozinci de genul: „Opriți represiunile politice!”, „Opriți semnarea Acordului!”, „Afară!”, „Vrem referendum!”, „Vrem dreptate!”.

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrîncea a declarat că socialiștii azi au venit cu două cereri-atenționări către guvernare. „Astăzi am venit cu două cereri categorice. Unu – solicităm în regim de urgență să fie suspendată procedura de semnare a Acordului de Asociere și solicităm organizarea unui referendum privind vectorul geopolitic; Doi – atenționăm încă o dată că noi nu vom tolera acțiunile de intimidare împotriva socialiștilor în teritorii. Parlamentul are ca scop lipsirea de imunitate de deputat a deputaților socialiști”, a subliniat Bătrîncea.

Totodată, deputatul PSRM, Ion Ceban a menționat că, poporul trebuie să decidă încotro să meargă țara.

„Doar oamenii sînt în drept să decidă. De asta, nu e corect și nu e posibil ca cei mai puțini să decidă pentru cei mulți. Noi cerem și insistăm ca să fie organizat un referendum. Vom continua zi de zi să vă arătăm că cetățenii vor altceva”, a precizat deputatul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților