[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii au protestat la CCA: Vrem să cunoaștem adevărul
7 Iulie

Membrii şi susţinătorii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) au protestat astăzi în faţa sediului Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA). Aceștia și-a au exprimat nemulțumirea vizavi de decizia CCA de a suspenda activitatea unui post din Rusia pe teritoriul R. Moldova, iar pe altele  – de a le sancționa, transmite CURENTUL. 

Protestatarii au scandat: „Rușine Pocaznoi!” ,  „Rușine!”,  „Libertatea Presei!”, „Nu cenzură!”, „Vrem să cunoaștem adevărul, nu prostiile de la canalele pe care le controlați”.

Secretarul General al PSRM, Vlad Bătrîncea a declarat că, CCA a acționat în urma unor comenzi politice.

„Pentru a închide un post TV se trece prin mai multe etape: avertizare, amendarea, lipsirea de dreptul de a face publicitate și în ultimul rînd – retragerea licenței. Nu știu de care normă s-a ghidat CCA atunci cînd a suspendat activitatea acelui post TV, dar sigur e un caz anti-democratic”, a precizat el.

Totodată, deputatul PSRM, Ion Ceban a menționat că, ceea ce se întîmplă în Republica Moldova la sigur nu este democrație.

„ După o zi de la  semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, se interzice un canal popular în țara noastră. Nu este corect! Demisie, Pocaznoi!”, a subliniat deputatul.

CURENTUL amintește: Consiliul Coordonator al Audiovizualului a suspendat retransmisia unui post de televiziune din Federația Rusă pe teritoriul Republicii Moldova. Postul rus a fost monitorizat de reprezentanții CCA pe parcursul a trei zile, în perioada 18-20 aprilie. Motivul acestei decizii este „necorespunderea programelor acestuia cu prevederile Codului Audiovizualului din Republica Moldova”.

 Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților