[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiştii au organizat mintinguri la Bălţi, Ungheni şi Cahul
10 Noiembrie

Socialiștii împreună cu susținătorii săi au organizat, ieri, acțiuni de protest în masă în Bălți, Ungheni, Cahul.  Socialiștii au protestat împotriva guvernării iresponsabile și lașe, care, semnînd Acordul de  Asociere cu UE a lăsat producătorii agricoli din Moldova fără piețe de desfacere și  compensații, precum și a lipsit cîteva sute de mii de cetățeni ai Moldovei, aflați la muncă în Rusia de dreptul la vot. La protest au participa peste 20 mii de cetăţeni, inclusiv fermieri și reprezentanți ai migranților de peste hotare, transmite CURENTUL.

„Oligarhii simt că sfârșitul lor este aproape. Și dacă ei vor încerca să falsifice alegerile, noi vom ieşi în stradă cu sute de mii de cetățeni. Ce fac ei? Ei îşi bat joc de persoanele în etate și veterani, ei interzic votarea în baza paşapoartelor de tip sovietic, au deschis numai 5 secţii de votare în Rusia, deşi acolo muncesc peste 700.000 de concetățeni de-ai noștri, care întreţin țara noastră”, a declarat Igor Dodon.

În cadrul acţiunilor de protest socialiştii au insistat asupra: suspendării imediate a punerii în aplicare a Acordului de Asociere cu UE și demararea negocierilor cu Federația Rusă la cel mai înalt nivel în vederea revenirii mărfurilor moldovenești pe piața rusă; deschiderii în cel mai scurt timp în Federația Rusă a unui număr de secții de votare proporțional cu numărul total de cetățeni moldoveni migranți în străinătate; prelungirii posibilităţii de a vota cu paşapoartele de tip vechi pînă la 1 iulie, 2015; asigurării de compensaţii TUTUROR producătorilor, nu doar celor loiali puterii.

În cursul mitingurilor, protestatarii au adoptat şi o declaraţie. „Guvernarea actuală mai are la dispoziţie exact 20 de zile. Ratingul cumulat al tuturor partidelor din actuala coaliţie nu depăşeşte 25%. Foarte curînd, actuala Alianţă va fi aruncată definitiv la gunoiştea istoriei, iar cei vinovaţi de crimele comise vor fi atraşi la răspundere în conformitate cu Codul Penal”, se spune în document.

CURENTUL.md precizează: Începînd cu 27 octombrie curent socialiştii au organizat proteste în majoritatea  raioanelor din țară.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților