[ X ]
[ X ]
[ X ]
Slovacia va acorda asistență financiară Serviciului Vamal în procesul de modernizare a infrastructurii posturilor vamale
10 August

Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie a avut o  întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii  Slovace în Republica Moldova, Róbert Kirnag, în cadrul căreia au  discutat despre colaborarea bilaterală instituită, precum și despre posibilitățile acordării asistenței pentru implementarea standardelor europene în domeniul vamal, informează CURENTUL.

Ambasadorul Republicii Slovace în Republica Moldova a exprimat disponibilitatea Slovaciei de a oferi Serviciului Vamal asistență financiară în procesul de modernizare a elementelor de infrastructură de pe teritoriul posturilor vamale de frontieră, astfel încât să fie create condiții optime pentru participanții la traficul transfrontalier.

La rândul său, Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie i-a mulțumit Ambasadorului Republicii Slovace pentru susținerea eforturilor de modernizare a instituției conform celor mai bune practici europene, inclusiv pe segmentele ce vizează schimbul de experiență și asistența metodologică.
În acest context, Vitalie Vrabie și-a reiterat gratitudinea pentru suportul oferit de autoritatea vamală slovacă, care asistă Serviciul Vamal în demersurile de dezvoltare a conceptului AEO și a altor procedure simplificate.

De asemenea, șeful Vămii a subliniat și contribuția Înaltului Consilier UE, Rosario de Blasio, care a identificat oportunitățile de asistență financiară din partea Slovaciei, orientate spre reabilitarea celor mai vitale elemente de infrastructură din cadrul punctelor de trecere a frontierei.

Totodată, în cadrul discuțiilor, părțile au convenit pentru organizarea unor întrevederi a conducătorilor autorităților vamale din Republica Moldova și Slovacia în vederea fortificării relațiilor bilaterale, prin identificarea unor noi domenii de colaborare.

Relațiile de cooperare vamală între Republica Moldova și Republica Slovacă sunt prevăzute de Acordul de cooperare și asistență reciprocă în domeniul vamal, semnat la Bratislava, la 22 martie 2007, precum și de Acordul de Asociere a Republicii Moldovei cu Uniunea Europeană.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților