[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sindicatul „Sănătatea” din Republica Moldova are un nou președinte
30 Mai

Membrii Sindicatului ”Sănătatea” din Republica Moldova au ales vineri, 29 mai, în cadrul Congresului VI, un nou președinte al structurii – Aurel Popovici, care îl va substitui pe actualul lider al sindicatului, Victor Benu, transmite CURENTUL.

La Congres au fost prezenți peste 160 de participanți, inclusiv liderii de sindicat delegați de către organizațiile sindicale pe care le reprezintă, dar și colegii sindicaliști de nivel național și internațional.

În cadrul ședinței Congresului Victor Benu, președintele Sindicatului „Sănătatea”, a prezentat un raport cu privire la activitatea Sindicatului în perioada anilor 2010-2014, unde a menționat obiectivele în domeniul reformării și dezvoltării sistemului de sănătate și a relatat publicului problemele cu care s-a confruntat Sindicatul pe parcursul acestor 5 ani.

”În ultimii ani ne-am axat pe probleme ce țin de asigurarea unităților medicale cu specialiști; formarea profesională continuă; fluctuația cadrelor medicale și motivele ei; încadrarea specialiștilor în câmpul muncii; politicile Sindicatului „Sănătatea” în domeniul veniturilor salariale şi normării muncii angajaților din sistem; evaluarea individuală a muncii şi tarifarea angajaţilor”, a evidențiat Benu.

Președintele Comisiei de Cenzori a Sindicatului „Sănătatea”, Maia Țîberneac, a informat auditoriul despre activitatea Comisiei. Ea a prezentat rezultatul controlului asupra utilizării mijloacelor financiare şi materiale, gestionării patrimoniului şi a altor bunuri ale organizaţiilor sindicale, corectitudinii formării şi realizării bugetului sindical al organizaţiilor sindicale de toate nivelurile.

Delegații au examinat modificările cu privire la Statutul Sindicatului „Sănătatea”, conform căruia denumirea Sindicatului „Sănătatea” din Republica Moldova se substituie cu „Federația Sindicală „Sănătate” din Moldova”. De asemenea, au adoptat Strategia Sindicatului „Sănătatea” pe anii 2015-2020 și Revendicările Congresului VI al Sindicatului către organele de conducere ale Republicii Moldova.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților