[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sergiu Sîrbu pune punctele pe „i”: „Răspunsul există demult!”
8 Septembrie

Parlamentul Republicii Moldova nu se poate autodizolva. Aşa a comentat deputatul democrat Sergiu Sîrbu solicitarea socialiştilor de autodizolvare a Parlamentului, transmite CURENTUL.

„Am auzit despre o propunere de a vota autodizolvarea Parlamentul în regim de urgență. Dacă e o declarație pur politică, la început de sezon politic, fără a aștepta consecințe juridice atunci nu am nici o obiecție. Dar dacă se așteaptă, la modul serios, realizarea acestui obiectiv, atunci trebuie să dezamăgesc autorii propunerii”, a scris Sîrbu pe o reţea de socializare.

Potrivit acestuia, Legislativul nu poate să autodizolve, chiar dacă 101 deputați ar vota acest lucru.

„Nici la Curtea Constituţională nu are sens de mers pentru a tălmăci această vrere. Răspunsul există demult. Parlamentul nu se poate autodizolva decît în condițiile generale prevăzute de art. 85 și 78 din Constituție”, a conchis Sergiu Sîrbu.

CURENTUL.md precizează: Partidul Socialiştilor a solicitat astăzi, ca Parlamentul să se convoace în şedinţă extraordinară pînă pe data de 22 septembrie pentru a adopta decizia de autodizolvare şi anunţarea alegerilor parlamentare anticipate.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților