[ X ]
Se caută şef la CFM. Iată ce condiţii trebuie să întrunească candidaţii!
10 Martie
foto: basarabia.md

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a demarat concursul pentru ocuparea funcţiei de director general al întreprinderii de stat „Călea Ferată din Moldova”. Informaţia a fost confirmată pentru CURENTUL de purtătorul de cuvînt al ministrului Transporturilor, Irina Gîscă.

Astfel, candidaţii la fucţia de director al CFM trebuie să aibă cel puţin 30 de ani, experienţă de muncă de cel puţin 10 ani, dar şi 8 ani de experienţă într-o funcţie de conducere.

De asemenea, aceştia trebuie să deţină studii superioare tehnice, economice sau juridice şi să prezinte o viziune clară asupra reformării CFM.

Data limită de depunere a documentelor este 21 martie 2014, ora 16:00.  

Curentul.md aminteşte că fostul director al CFM, Andrei Damaşcan a fost demis din funcţie la începutul lunii februarie, după ce procurorii anticorupţie au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că între anii 2011-2013, Calea Ferată din Moldova a procurat piese pentru trenuri şi vagoane, în valoare de 75 milioane de lei, de la întreprinderi fantomă. În urma acestor tranzacţii, bugetul de stat a fost prejudiciat cu circa 12 milioane de lei.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților