[ X ]
[ X ]
[ X ]
SCANDAL: Tiraspolul acuză forţe din Ucraina de spionaj pe teritoriul său!
26 Martie

Aşa-numitul KGB al autoproclamatei republici moldoveneşti nistrene a distribuit un comunicat de presă în care susţine că, pe data de 23 martie, spaţiul aerian transnistrean a fost survolat de un aparat de zbor fără pilot, care făcea poze şi înregistrări video. De asemenea, sursa afirmă că a reuşit să intercepteze acest aparat şi să intre în posesia imaginilor.

După cum relatează CURENTUL, KGB-ul transnistrean susţine că aparatul a fost lansat de pe teritoriul Ucrainei de un grup de persoane care ar avea atribuţie la Serviciul de Securitate al Ucrainei, la Statut major al Ministerului Apărării din această ţară sau la organizaţia denumită „Sectorul de dreapta”. Scopul lansării acestui aparat, potrivit sursei, ar fi „desfăşurarea acţiunilor de cercetare pe teritoriul RMN”.

KGB-ul transnistrean examinează materialele interceptate, dar deja la această etapă face legătură între cele întîmplate şi unele „scurgeri de informaţii făcute de unii oficiali ucraineni” precum că „ar exista un pericol militar din partea Transnistriei”.

Totodată, Tiraspolul dă asigurări că aceste informaţii nu corespund realităţii şi declară că este gata pentru dialog deschis.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților