[ X ]
[ X ]
[ X ]
RM va semna Acordul de Asociere cu UE în cîteva săptămîni
21 Martie

Consiliul European a luat joi decizia de a semna acordurile de asociere, inclusiv secțiunile de liber schimb, cu Republica Moldova și Georgia, nu mai târziu de luna iunie acest an. Despre acest lucru a anunţat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, transmite CURENTUL.

„A fost o decizie în unanimitate. Am fost fericit să văd că există un consens acum între statele membre pentru devansarea datei semnăturii acordurilor, inclusiv secțiunea comercială, atât cu R. Moldova, cât și cu Georgia. Deci conform deciziei luate astăzi, pe care Comisia Europeană a susținut-o, semnarea va avea loc nu mai târziu de luna iunie acest an, deci în câteva săptămâni de zile”, a declarat Barroso, citat de agerpres.ro. 

Până în prezent, semnarea Acordului de asociere și a secțiunii sale de liber schimb cu Republica Moldova și Georgia era programată să aibă loc până la sfârșitul lunii august.

CURENTUL precizează: Republica Moldova a parafat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, care cuprinde și Acordul privind crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, în cadrul celui de-al treilea Summit al Parteneriatului Estic, pe 29 noiembrie în Lituania.

Inapoi la arhiva noutaților