[ X ]
[ X ]
[ X ]
Reprezentat OSCE: Vom avea discuții în format 5+2 pentru că nu avem alternativă
30 Iunie

În toamna curentă ar putea avea loc o nouă rundă de negocieri în format 5+2 privind conflictul transnistrean. Despre aceasta au anunțat reprezentatul special al OSCE, Radojko Bogojevic, și viceprim-ministrul în exercițiu al Republicii Moldova, Victor Osipov, în cadrul unei conferințe de presă, informează CURENTUL.

Osipov a declarat că în toamnă e preconizată o nouă discuție în acest format, dar este riscant să se numească o dată concretă.

“Considerăm că această pauză prelungită afectează atmosfera general din regiune. Acum este riscant să spunem o dată precisă”, a subliniat vicepremierul, menționînd că este necesară schimbarea de atitudine din partea Tiraspolului și activizarea partenerilor regionali.

Osipov a spus că vor continua discuțiile și în format 1+1, între Chișinău și Tiraspol.

Radojko Bogojevic a spus că fost în vizite oficiale la Moscova și Kiev, unde a obținut susținere pentru aceste discuții. “Vom avea discuții în format 5+2 pentru că nu avem alternativă. Trebuie să muncim toți împreună pentru a organiza întîlnirea în format deplin, înainte de conferința OSCE de la Belgrad, de pe 3-4 decembrie”, a spus oficialul.

Precizăm că, formatul 5 +2 include reprezentanţi ai părţilor, mediatorilor şi observatorilor în procesul de negocieri – Moldova, Transnistria, OSCE, Federaţia Rusă, Ucraina, SUA şi UE.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților