[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM: Ei vor mai exista pînă la următoarele alegeri
26 Ianuarie

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) s-a întrunit în şedinţa Consiliului Republican.Participanţii la şedinţă au adoptat o declaraţie cu privire la crearea majorităţii parlamentare, transmite CURENTUL cu referire la un comunicat al formaţiunii.

„Deşi comportamentul comuniştilor şi votul lor proeuropean nu a fost o surpriză pentru noi, totuşi, regretăm că stînga politică a pierdut definitiv această formaţiune. De acum înainte, eşichierul politic de stînga este reprezentat în Republica Moldova de o singură formaţiune politică parlamentară – Partidul Socialiştilor. Tot PSRM este singura opoziţie reală faţă de noua guvernare”, se spune în declaraţie.

De asemenea, socialiştii consideră că alegerea şefului statului poate fi grav compromisă.

„Alegerea preşedintelui trebuie să fie delegată poporului Republicii Moldova. Preşedintele ţării trebuie să fie ales prin vot direct, ca să fie devotat cetăţenilor, nu oligarhiei, şi să fie pe deplin legitim ca reprezentant al statului. Noi, socialiştii, pledăm pentru alegerea prin vot direct a şefului statului în 2016 şi sperăm să avem susţinerea cetăţenilor, a societăţii civile şi a corpului diplomatic în acest sens”, se menţionează în document.

Potrivit declaraţiei PSRM, Partidul Comuniştilor va mai exista pînă la următoarele alegeri prezidenţiale şi parlamentare, ordinare şi anticipate. „După care vor fi eliminaţi din viaţa politică prin votul cetăţenilor revoltaţi şi cu ajutorul socialiştilor. Aşa va fi”, susţin socialiştii.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților