[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM a organizat un nou protest. Iată ce au solicitat de această dată!
4 Septembrie

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a organizat astăzi un protest în fața Centrului de Informare și Documentare NATO de la Chişinău. Astfel, membrii şi simpatizanţii formaţiunii şi-au manifestat nemulțumirea față de aprofundarea relațiilor de colaborare dintre Moldova și NATO, transmite CURENTUL.

Potrivit protestatarilor, cetățenii trebuie să decidă viitorul țării, dar nu anumiţi politicieni. Ei au adus cîteva exemple de țări care sînt sub apărarea NATO „și niciodată nu au adus fericire oamenilor – au adus doar dușmănie”.

Manifestanţii, înarmați cu pancarte și drapele, au scandat lozinci de genul: „Nu avem nevoie de NATO!”, „Nu bazelor NATO!”, „Moldova stat neutru!”, „Important e să nu fie război!”, „Stop NATO!”.

Deputatul PSRM, Ion Ceban a declarat că „Moldova este o țară liniștită și noi nu vrem ca soldații noștri să meargă la diferite instruiri militare”.

„Guvernanții au adus economia Republicii Moldova la zero, acum au început iar să ducă discuții cu NATO. Noi nu vrem ca soldații noștri să meargă peste mări și țări la diferite instruiri. Vrem pace în țară”, a precizat deputatul.

La rîndul său, secretarul general al PSRM, Vlad Batrîncea a menționat că Republica Moldova este o țară neutră și așa trebuie să rămînă pînă cetățenii nu vor lua o altă decizie.

„Noi nu vom admite ca guvernanții să ducă tratative secrete cu această organizație. Dacă astfel guvernanții planifică să mai obțină careva granturi ca să adere la NATO, noi nu vom permite. Moldova nu are nevoie de NATO”, a subliniat Batrîncea.

După acest protest, socialiştii au mers la Ambasada SUA din Chişinău, unde au organizat o acţiune similară.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților