[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prioritățile lui Andrei Uncuță, noul director al Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie
5 Martie
foto: ms.gov.md

Noul director al Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie (INN), Andrei Uncuță, doctor în medicină,  neurolog de categorie superioară, susține că odată cu noua funcția i-a apărut și o senzație de o mai mare responsabilitate, chiar dacă anterior a mai activat în cadrul  INN.

Solicitat de CURENTUL, Andrei Uncuță, care a fost numit în funcție la 21 februarie, 2014, prin ordinul Ministrului Sănătății,  spune că și-a trasat prioritățile în activitate.

„În primul rînd voi pune accentul pe  dezvoltarea instituțională a institutului în domeniul de cercetare și, nemijlocit,  cu implementarea lor în practică.

Vreau o gestiune mai bună a resurselor financiare alocate INN. Voi depune eforturi pentru a găsi soluții, de a face economii în contextul eficienței energetice prin diferite proiecte, a de concentra resursele financiare pentru îmbunătățirea calității actului medical. A treia prioritate ține de procurarea utilajului necesar în domeniul neurologiei și neurochirurgiei care să ofere un spectru mai larg de intervenții neurochirurgicale. De altfel, deja este planificată procurarea unui neuronavigator, unor mașini de aer comprimat și a unui laser neurochirurgical”, spune directorul INN.

Andrei Uncuță a precizat că planifică să colaboreze intens cu

Ministerul Sănătății, Compania de asigurări în medicină, Academia de Științe a Moldovei, USMF N. Testimițanu, pentru a elabora și implementa proiecte noi care să ducă la dezvoltarea domeniului neurologiei și neurochirurgiei.

„E foarte important să antrenăm cercetători și colaboratori ai institutului  în diferite proiecte,  să îi motivăm, căci doar așa, depunînd eforturi maxime vom obține rezultate”, a conchis Andrei Uncuță.

Elena Mocreac 

Inapoi la arhiva noutaților