[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Primăria digitală”, lansată de Serafim Urechean. Vezi ce presupune!
10 Iunie

Candidatul PLDM la funcția de primar general al mun. Chișinău, Serafim Urechean, își propune să implementeze sistemul de “E-Guvernare”  în Primăria capitalei. În acest sens, el a lansat astăzi proiectul „Primăria digitală”.

Urechean a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că este foarte important să fie promovată transparența, echitatea socială, să fie simplificat accesul cetățenilor la procesul decizional, să aibă loc debirocratizarea, decriminalizarea și reducerea la zero a corupției în Administrația Publică Locală.

“Actuala Primărie a mun. Chișinău își desfășoară după standardele implementate încă de mine și dacă acum 15 ani ele era bune, acum nu constatăm niciun progres în acest sens. Plecînd de la Primărie, am lăsat șanse pentru a duce instituția într-o nouă etapă, dar actual conducere nu a făcut nimic”, a menționat candidatul PLDM.

Potrivit proiectului „Primăria digitală”, întreg procesul decizional va fi transparent și locuitorii municipiului vor putea monitoriza on-line elaborarea și implementarea actelor de hotărîre.

“Acest proiect nu este unul costisitor și dacă va fi implementat, atunci toate deciziile vor fi consultate cu cetățenii așa cum ar trebui să facă de fapt un primar, înaintînd inițiative în Consiliu”, a explicat el.

Serafim Urechean a mai spus că este nevoie de o reformă instituțională, imediat după 14 iunie, lucru pe care vrea să îl realizeze.

Adrian Platon

 

Inapoi la arhiva noutaților