[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele RM: Noi cunoaștem care sunt încălcările lui Andrei Năstase, dar care sunt încălcările lui Ion Ceban?
20 Iunie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că, decizia judecății în privința alegerilor din Chișinău ridică multe semne de întrebare, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a se întreabă care sunt încălcările lui Ion Ceban.

„Noi cunoaștem care sunt încălcările lui Andrei Năstase, dar care sunt încălcările lui Ion Ceban? Dacă s-a mers pe așa decizii cardinale, de ce Ion Ceban nu a fost declarat câștigător al alegerilor, odată ce contracandidatul său a fost exclus pentru încălcarea legislației? Nu exista nici o plângere, contestare în  instanță împotriva lui Ion Ceban. Mi se pare că aici avem de-a face iarăși cu standarde duble și justiție selectivă. Dacă făcea Ion Ceban ceea ce făcuse Năstase în campanie, ar fi fost exclus încă din turul I. Acum, Andrei Năstase a fost victimizat și izbăvit de povara conducerii Chișinăului, cu care el nu s-ar fi isprăvit, din cauza incompetenței sale și lipsei de experiență administrativă. Poate era mai bine ca lui Năstase să-i fie oferită posibilitatea să-și demonstreze capacitățile sau incapacitățile sale de conducător, să vadă toată lumea cât de steril e în fața problemelor reale, unde populismul nu ajută”, a precizat șeful statului.

În context, Igor Dodon a declarat că, în orice caz, așteptă decizia finală a Judecății. „Totodată, înțelegem că cineva se teme tare ca socialiștii să nu beneficieze de sprijin din străinătate în alegerile parlamentare. Precedentul lui Năstase, care a profitat de susținere directă de la politicieni străini în campania electorală, eurounioniștii de la guvernare l-au considerat prea periculos în perspectiva parlamentarilor. Vă amintesc că această normă legală a fost creată de la început împotriva socialiștilor, în aprilie 2015, la inițiativa PLDM. Atunci au vrut să stopeze avântul politic al socialiștilor, dar acum a devenit victimă a acestei norme legale tocmai candidatul susținut de PLDM – Năstase. Știți proverbul moldovenesc: cine sapă groapă altuia, singur cade în ea”, a conchis Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților