[ X ]
Preşedintele PPE: UE va ajuta RM să își exploateze plenar potențialul și talentele
3 Noiembrie

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) este piatra de temelie, forța motrice a procesului  de integrare europeană a Republicii Moldova. Declarația aparține președintelui Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, venit la Chişinău cu scopul de a exprima susţinerea Bruxelles-ului pentru PLDM în aceste alegeri, și a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, transmite CURENTUL.

Daul a declarat că PLDM este un partid combativ deoarece este la guvernare și acționează. “Veți vedea că vom reuși. Vom continua să luptăm cu corupția, să reformăm justiția și contribuim la dezvoltarea economic. Europa va ajuta R.Moldova să își exploateze plenar potențialul și talentele”, a menționat președintele PPE.

Oficialul a mai spus că alegerea cetățenilor la 30 noiembrie este extreme de important.

“PLDM poate cont pe ajutorul plenar al PPE. Sperăm că majoritatea moldovenilor vor continua pe calea acestui partid, a solidarității și justiției”, a adăugat el.

Joseph Daul s-a referit și la rezultatele obținute: liberalizarea regimului de vize și semnarea Acordului de Asociere și celui de Liber Schimb.

Totodată, el a spus că moldovenii sînt extrem de respectați în Uniunea Europeană.

La rîndul său, președintele PLDM, Vlad Filat, a mulțumit partenerilor europeni pentru susținere și a afirmat că formațiunea pe care o conduce va face tot ce e posibil pentru a continua parcursul european al RM.

“În mai puțin de o lună cetățenii vor decide ce va fi cu țara noastră. Este poate cea mai important decizie de la proclamarea independenței RM”, a spus el.

Vlad Filat a menționat că PLDM are nevoie de suportul plenar al PPE, care a fost alături în ultimii 5 ani. “PPE nu e doar cel mai mare partid din UE, dar și deține funcțiile-cheie din familia europeană. Alături de ei, sînt sigur că vom obține un rezultat important pentru țara noastră, dar și pentru Uniunea Europeană”, a spus liberal-democratul.

Președintele PLDM a mai spus că PPE a cîștigat prin reprezentanții săi, alegerile prezidențiale don Ucraina, va obține victorie și la cele din România. “Și aici, la Chișinău, PLDM urmează să obțină victorie”, a punctat Filat.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților
  1. Forumul Economic de Revitalizare a Odesei 2024 - Administrația Publică și Integrarea Europeană: Lecții pentru Republica Moldova
    Divers |
  2. Ion Sula: Maia Sandu nu realizează lucrurile care se întâmplă în R. Moldova. Își vor da seama după 21 octombrie
    Politică |
  3. Sistemele digitale de operare ale legislativului vor fi modernizate cu suportul Elveției
    Politică |
  4. Ex-ministru, despre unele riscuri sectoriale aferente procesului de aderare la UE: Accelerarea proceselor integraționiste, fără un program masiv investițional pentru modernizarea țării, va duce la pierderea...
    Ştiri |
  5. Vicepreşedintele CUB: Fără acces la resurse administrative sau bani murdari am adunat semnăturile în susținerea lui Igor Munteanu!
    Politică |
  1. Vicepreşedintele CUB: Fără acces la resurse administrative sau bani murdari am adunat semnăturile în susținerea lui Igor Munteanu!
    Politică |
  2. Forumul Economic de Revitalizare a Odesei 2024 - Administrația Publică și Integrarea Europeană: Lecții pentru Republica Moldova
    Divers |
  3. Ministra Finanțelor, Victoria Belous, în discuție cu Ambasadoarea Suediei, Katarina Fried: Sprijinul Suediei este important
    Business |
  4. Sistemele digitale de operare ale legislativului vor fi modernizate cu suportul Elveției
    Politică |
  5. Ex-ministru, despre unele riscuri sectoriale aferente procesului de aderare la UE: Accelerarea proceselor integraționiste, fără un program masiv investițional pentru modernizarea țării, va duce la pierderea...
    Ştiri |