[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Cehiei va vizita R. Moldova
29 Martie
foto: bzi.ro

Președintele Cehiei Miloš Zeman va efectua în perioada 22-23 mai 2014, o vizită la Chișinău. Detaliile vizitei vor fi discutate de către vicepremierul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei, care se află în aceste zile în Cehia, transmite Curentul.

Valeriu Lazăr va discuta despre vizita Președintelui ceh cu Karel Boruvka, viceministru al Afacerilor Externe al Republicii Cehe. De asemenea, cei doi vor vorbi și despre perspectivele semnării Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană și căile de valorificare a oportunităților ce le oferă acesta.

Viceprim-ministrul se află într-o vizită de lucru la Praga  la invitația Guvernului ceh. Valeriu Lazăr  are o serie de întâlniri cu oficiali din țara gazdă, în cadrul acestora vor fi abordate subiecte privind fortificarea relațiilor de cooperare economică între Republica Moldova și Republica Cehă.  Scopul este de a aprofunda cooperarea moldo-cehă atât la nivel bilateral, cât și în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților