[ X ]
Premieră! În luna mai Chişinăul va găzdui un eveniment de amploare
18 Martie
foto: comunicate.info

În perioada 13-14 mai 2014, la Chişinău se va desfăşura Summitul Președinților de Parlament ai Țărilor Nordic-Baltice. Desfăşurarea evenimentului în capitala Republicii Moldova a fost salutată de preşedintele Parlamentului suedez Per Westerberg, în cadrul unei întrevederi cu omologul său Igor Corman, transmite CURENTUL.

Alături de Per Westerberg, la Summit vor mai participa omologii săi din Letonia, Estonia, Lituania, Danemarca, Finlanda, Norvegia şi Islanda. Potrivit speaker-ului Igor Corman, evenimentul este organizat în premieră în Republica Moldova și reprezintă un semnal de sprijin și solidaritate pentru parcursul european al țării noastre.

De asemenea, cei doi au vorbit despre diversificarea relațiilor de colaborare moldo-suedeze și proiectele de consolidare a democrației în Republica Moldova, implementate cu sprijinul Suediei. În acest sens, Igor Corman a solicitat ca țara noastră să fie inclusă în continuare în lista priorităților pentru asistență suedeză în cadrul noii strategii pentru țările din Europa de Sud-Est pentru perioada 2014-2020.

Tot astăzi, preşedintele Legislativului de la Chişinău a avut întrevederi cu Prim-vicepreședintele Parlamentului Suediei, Susanne Eberstein, Ministrul afacerilor externe, Carl Bildt, precum și cu deputații din Comisia parlamentară afaceri externe și din Comisia pentru afaceri europene.

Curentul.md precizează că președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman a efectuat o vizită oficială în Suedia, în perioada 17-18 martie 2014, la invitația omologului său, Per Westerberg. Speakerul a fost însoțit de o delegație parlamentară formată din deputații Valeriu Streleț, Președintele Fracțiunii PLDM, Ion Hadârcă, Președintele PLR și deputata PD Valentina Stratan.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților