[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLR: Susţinem revendicările Platformei DA pentru evenimentul organizat în data de 6 septembrie
3 Septembrie

Partidul Liberal Reformator susține acțiunile protestatare inițiate de Platforma Civică Demnitate și Adevăr (Platforma DA) considerându-le pe deplin îndreptățite pe fundalul marilor delapidări săvârșite de clica oligarhică instalată la putere, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat al formațiunii, PLR consimte de principiu cu revendicările Platformei DA pentru că ele exprimă indignarea societății față de comportamentul partidelor oligarhice ale Alianței de guvernare în aceeași măsură în care PLR a exprimat și exprimă acest dezacord, tot atât de tranșant, pe palierul politic a societății.

„Or, statul oligarhic instalat în Republica Moldova în urma alegerilor din 30 noiembrie 2014 este perceput la fel de dăunător cetățenilor de către toate forțele care militează pentru un stat de drept, european și democratic, veritabil. Susținerea revendicărilor Platformei DA este valabilă din partea PLR și pentru evenimentul organizat de aceasta în data de 6 septembrie”, se spune în comunicat. 

Simpatizanții și membrii PLR sunt chemați să participe la acțiunea de duminică din îndemnul inimii și în conformitate cu poziția lor de cetățeni responsabili.
Cu referință la acțiunea de protest de duminică în sine.

Totodată, PLR spune că „este periculoasă colaborarea și acceptarea la eveniment a elementelor care de-a lungul anilor au activat deschis împotriva proiectelor de dezvoltare naționale și proeuropene și au militat de pe pozițiile ideologiei expansioniste și militariste pro-ruse”.

„Obiectivele acestor forțe consună mai degrabă cu cele ale clanului oligarhic de a menține Republica Moldova în zona gri și mai departe de spațiul asanator european. Ele mai pot fi folosite de puterea oligarhică în scopuri de ațâțare a dezordinelor, de infiltrare a provocatorilor de tot felul. O distanțare clară și necondiționată a organizatorilor acțiunii de protest din 6 septembrie de asemenea elemente ar elimina multe semne de întrebare, speculații de tot felul și ar stimula participarea la manifestație a unui număr foarte mare de cetățeni atinși de valul distrugător al puterii oligarhice”, susțin liberal-reformatorii.

PLR cheamă toate forțele progresiste din Republica Moldova să se alăture protestatarilor și să asigure prin prezența lor numeroasă desfășurarea pașnică, fără incidente și eficientă a manifestației. 

Cristina Pendea 

Inapoi la arhiva noutaților