[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLDM reacţionează: Ghimpu este portavocea comuniştilor
31 Ianuarie
foto: elldor.info

Mihai Ghimpu s-a apucat să pună în practică ideea comuniștilor de a o demite pe Maia Sandu. Declaraţia a fost făcută de vicepreşedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc, în legătură cu acuzaţiile aduse de liderul liberalilor în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL. 

„Ghimpu demonstrează din nou că este portavoce a comuniştilor. Ghimpu s-a apucat sa pună în practică ideea comuniștilor de a o demite pe Maia Sandu. Prin iesirea de azi, Mihai Ghimpu şi Valeriu Munteanu se erijează în postura de apărători ai plagiatorilor, ai celor care copie, care vînd şi cumpără examene”, a declarat Pistrinciuc.

În acelaşi timp, deputatul susţine că datele personale despre elevi ajută conducerea şcolii să intervină în cazurile cînd aceştia au nevoie de ajutor. „Aceşti domni nici nu au auzit de dosare şcolare, despre faptul că avem copii cu cerinţe educaţionale speciale, copii cu părinţi plecaţi peste hotare, iar şcoala trebuie să intervină şi să-i ajute pe fiecare. Dar ca sa intervină, şcoala trebuie să ştie totul despre copii, despre situaţia din familie, despre anturajul în care cresc aceşti copii”, a adăugat vicepreşedintele PLDM.

CURENTUL precizează că deputaţii liberali au cerut astăzi demisia ministrului Educaţiei, Maia Sandu. Potrivit acestora, demnitarul a încălcat Legea cu privire la protecţia datelor personale. Mai mult, cei doi susţin că pe numele ministrului a fost intentat şi un dosar contravenţional în acest sens.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților