[ X ]
Dosar intentat pe numele ministrului Educaţiei, Maia Sandu
31 Ianuarie

Pe numele ministrului Educaţiei, Maia Sandu, a fost intentat un dosar contravenţional pentru neîndeplinirea deciziilor Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal(CNPDCP). Cel puţin aşa susţin deputaţii Partidului Liberal, transmite CURENTUL.

„Ministerul Educaţiei a depăşit limitele Legii cu privire la datele cu caracter personal. Din păcate, ministrul nu s-a conformat somaţiei scrise de Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal şi a continuat să colecteze informaţii de la elevi, părinţi”, a declarat Valeriu Munteanu.

Totodată, liberalii susţin că această măsură nu este suficientă. „Cel care a încălcat drepturile fundamentale ale omului nu are dreptul să ocupe o asemenea funcţie. Facem un demers către prim-ministrul Iurie Leancă, să propună şefului statului demiterea ministrului Educaţiei, Maia Sandu”, a adăugat liderul PL, Mihai Ghimpu.

CURENTUL precizează că potrivit articolului 74 din Codul Contravenţional al RM, neîndeplinirea în termenul stabilit a deciziei Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal se sancţionează cu amendă de pînă la 6 mii lei aplicată persoanei cu funcţie de răspundere, cu sau fără privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de pînă la un an.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților