[ X ]
PLDM, PD şi PLR au semnat un acord privind constituirea coaliţiilor pro-europene la nivel de raioane
12 Martie

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidul Democrat (PD) şi Partidul Liberal Reformator (PLR) au semnat astăzi un acord care prevede constituirea coaliţiilor pro-europene în toate raioanele în care cele trei partide pot forma majoritatea.   

După cum relatează TRIBUNA, Vlad Filat, liderul PLDM, a menţionat că acest acord va asigura o eficienţă mai mare a activităţilor de guvernare. „E firesc să se întîmple aşa, în condiţiile în care interesul naţional e integrarea europeană. Datoria noastră este să scoatem orice obstacol din calea acestui proces, orice boicot al comuniştilor în acest sens”, a menţionat el.

Marian Lupu, liderul PD, a declarat că semnarea acestui acord este un pas înainte pentru a consolida capacităţile instituţionale şi procesul decizional. „Am discutat de-a lungul acestor ani despre consolidarea pe verticală a puterii de stat. Rezultatele şi eficienţa muncii depind şi de colegii noştri din teritoriu. Avem responsabilitate comună pentru modernizarea europeană a Republicii Moldova”, a spus el.

Ion Hadîrcă, liderul PLR, a menţionat că „semnarea acestui acord este un pas important, care demonstrează capacitatea coaliţiei de a conlucra şi de a găsi numitor comun în diferite probleme”. „Intrăm într-o importantă etapă şi trebuie să dăm un mesaj clar, inclusiv colegilor din teritoriu”, a spus el.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților