[ X ]
[ X ]
[ X ]
PL, din nou la CC: Hotărîrea Guvernului a fost adoptată cu încălcări de procedură
4 Martie

Deputații Partidului Liberal în Parlament au depus o sesizare la Curtea Constituțională privind controlul constituționalității Hotărîrii Guvernului cu privire la eliberarea din funcție a șefului Oficiului teritorial Căușeni al Cancelariei de Stat, Iurie Turtureanu, transmite CURENTUL.

Potrivit liberalilor, hotărîrea Guvernului a fost emisă contrar prevederilor legislației muncii și a legilor speciale, iar termenul mandatului lui Iurie Turtureanu a fost redus din motive subiective politice.

Mai mult decît atît, deputaţii PL susţin că şeful Oficiului teritorial Căuşeni al Cancelariei de Stat a fost eliberat din funcţie în timp ce Iurie Turtureanu se afla în concediu de boală.

„Despre starea sănătăţii și deschiderea buletinului de boală pentru concediu medical, dl Iurie Turtureanu a informat Cancelaria de Stat, informând și despre imposibilitatea îndeplinirii funcţiilor, pe perioada concediului medical”, se spune în sesizarea depusă la Curtea Constituţională.

De asemenea, parlamentarii menţionează că hotărîrea contestată de eliberare din funcție a lui Iurie Turtureanu nu conține temeiul și cauzele eliberării din funcție.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților