[ X ]
Peste 200 de observatori din parte OSCE vor monitoriza alegerile parlamentare din 30 noiembrie
24 Octombrie

Alegerile parlamentare din 30 noiembrie curent vor fi monitorizate de observatori din statele membre ale Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE). Despre aceasta a anunțat ambasadorul Jan Petersen, care conduce misiunea de observatori din R.Moldova, în cadrul unei conferințe de presă, transmite CURENTUL.

Misiunea de observatori a OSCE/ODIHR pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 este reprezentată de o echipă de bază de 11 observatori  și 200 de observatori pe termen scurt.

“Această misiune de observare a alegerilor este răspuns la invitația Comisiei Electorale Centrale. Este a unsprezecea misiune care vine în R. Moldova, începînd cu anul 1996. Am avut o cooperare bună și sperăm să fie la fel și în continuare”, a declarat Jan Petersen.

Potrivit ambasadorului, misiunea OSCE/ODIHR, care-și începe activitatea astăzi, va evalua alegerile în raport cu standardele democratice, legislația națională și prevederile OSCE.

Totodată, el a precizat că acei 200 de observatori pe termen scurt vor veni în R. Moldova în ziua alegerilor și vor fi repartizați la secțiile de votare din întreaga țară.

“În afară de acestea, va fi prezentă și o misiune a Adunării Parlamentare a OSCE și a Consiliului Europei, în ziua scrutinului”, a adăugat Jan Petersen.

Misiunea OSCE/ODIHR  se va afla în R. Moldova pînă la mijlocul lunii decembrie pentru a analiza situația și de după scrutin.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților