[ X ]
Patru oraşe din Moldova ar putea obţine statut de municipii
10 Iulie

Deputatul liberal-democrat Tudor Deliu a înaintat o inițiativă legislativă care va transforma orașele Cahul, Orhei, Soroca și Ungheni în municipii. Potrivit autorului proiectului, aceste orașe corespund statutului de municipiu și ca număr de populație, și ca dezvoltare socio-economică, transmite CURENTUL.

„Acestea sunt orașe de importanță majoră pentru dezvoltarea economică a R. Moldova. Nu vom mai avea doar municipiile Chișinău și Bălți care se vor dezvolta, ci și alte localități din republică. Efectele vor fi considerabile: de la majorarea bugetelor până posibilități sporite de dezvoltare a infrastructurii etc.”, a spus Tudor Deliu.

Acesta a mai menţionat că modificarea statutului celor patru oraşe le va oferi posibilitatea majorării veniturilor în bugetele locale și ulterior le va asigura noi posibilități de dezvoltare a infrastructurii, de creștere a locurilor de muncă și a nivelului de trai al populației.

CURENTUL.md precizează: Proiectul de lege urmează să fie votat până la finele acestei sesiuni parlamentare. Dacă documentul va fi adoptat, vom avea nouă municipii. În prezent, în Moldova există cinci municipii: Chișinău, Bălți, Tiraspol, Tighina și Comrat.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților