[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul Nostru organizează o nouă acțiune de protest. Detalii!
1 Iunie

Partidul Nostru va desfășura la 2 iunie, începînd cu ora 10: 30 o acțiune de protest. Aceasta va începe în fața Academiei de Științe a Moldovei, de unde coloana va merge la una dintre adresele la care stă liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Potrivit președintelui formațiunii, Renato Usatîi, evenimentul va fi unul pregătitor înainte de protestul din 11 iunie curent organizat de societatea civilă și la care se vor alătura și reprezentanții formațiunilor politice de opoziție, acesta urmând să aibă loc în fața clădirii Parlamentului.

În cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook, Usatîi a spus că, escapadele guvernării nu mai pot fi tolerate, iar ultima decizie privind expulzarea a cinci diplomați ruși nu doar pune sub amenințare relațiile cu Rusia, dar și ar putea destabiliza situația în Moldova.

Participanții la acțiune vor trebui să aibă la ei clopoței, cu care vor anunța simbolic despre „ultimul sunet”. ȚEste interzisă doar venirea la protest cu clopote bisericești, în rest, acestea pot fi de orice felȚ, a precizat Usatîi.

La fel, Usatîi a subliniat că protestatarii vor cere de la Igor Dodon, Președinte al țării, să treacă de partea poporului și să înceteze jocurile guvernării.

Nu în ultimul rând, președintele „Partidului Nostru” a spus că a intrat în posesia unor informații potrivit cărora până la finele verii sistemul electoral mixt va fi aprobat și vor fi anunțate alegeri parlamentare anticipate deja în baza noii legi.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților