[ X ]
[ X ]
[ X ]
Participanţii la Marea Adunare Naţională au adoptat o rezoluţie
6 Septembrie

Participanții la protestul organizat de Platforma civică Demnitate și Adevăr (DA), sub denumirea de Marea Adunare Națională, au adoptat o rezoluție, transmite CURENTUL.

Prin aceasta, protestatarii afirmă că Republica Moldova a intrat într-un proces de involuție și de la o poveste de succes a ajuns un stat capturat.

“Miezul problemei este în cea de stat captiv, de uzurpare a puterii în stat. Este necesară scoaterea statului din captivitate”, se spune în rezoluție.

Aceștia au reiterat revendicările lor: organizarea alegerilor anticipate corecte cu instituții de stat scoase din capitivitatea oligarhilor; elaborarea cadrului legal pentru numirea șefilor de instituții pe bază de conscurs; competiție electorală liberă și corectă; convingerea partenerilor că reluarea finanțării trebuie efectuată doar prin înlăturarea actualei conduceri; revizuirea cadrului legal pentru alegera șefului dtatului; demisia președintelui Parlamentului; demisia incorpore a Teleradio Moldova; solicitarea misiunilor diplomatice  din UE și SUA să declare non-grada reprezentanții actualei conduceri. Totodată, ei au menționat că, atașate, sînt și revendicările de la acțiunile din 5 aprilie și 3 mai, organizate de Platforma DA.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților