[ X ]
Parlamentul a aprobat Declarația cu privire la procesele de reintegrare teritorială a țării
10 Iulie

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat, cu majoritatea de voturi, Declarația cu privire la procesele de reintegrare teritorială a țării în contextul parcursului european al Republicii Moldova, transmite tribuna.md.

Textul declarației a fost dat citirii de la tribuna central de către Liliana Palihovici, vicepreședinte al Parlamentului, unul din autorii respectivului document. Declarația  vine ca urmare a noului context, după ce la 27 iunie R. Moldova a semnat cu Uniunea Europeană a i Acordului de Asociere, inclusiv crearea Zonei de Comerț Liber Aprofundat și Cuprinzător.

Autorul a spus că, autoritățile de la Chișinău au depus eforturi pentru ca reprezentanții din regiunea transnistreană să participe la negocierile privind Acordului de Asociere, inclusiv a ZCLAC.

Liliana Palihovici a specificat că Declarația are scopul de a reitera deschiderea autorităților de la Chișinău de a continua dialogul pentru a identifica parametrii și modalitatea optimă de a implementa prevederile ce vizează ZCLAC în regiunea transnistreană.

În document se mai spune că, în cadrul dialogului urmează să fie convenit accesul la expertiza oferită de partenerii europeni și asistența acordată de UE, cu respectarea regulilor de rigoare.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților