[ X ]
[ X ]
[ X ]
Organizaţia de Tineret a PD a devenit membru al unei structuri fondată în 1907
4 Martie
foto: pdm.md

Organizația de Tineret a Partidul Democrat din Moldova a devenit membru cu drepturi depline al Uniunii Internaționale a Tinerilor Socialiști (IUSY), alăturându-se astfel unei structuri cu tradiție, fondată în anul 1907, transmite CURENTUL.

Decizia prin care organizației tinerilor din PDM i se recunoaște calitatea de membru al Uniunii Internaționale a Tinerilor Socialiști a fost adoptată în cadrul Congresului XXX IUSY, care a avut loc în perioada 27 februarie-2 martie 2014 în Danemarca.

Prin acest document, care cuprinde domeniile educație, sănătate, nutriție, economie/forța de muncă și mediul înconjurător, fiecare țară membru din cadrul IUSY și-a asumat responsabilitatea de a respecta acest plan și de a lucra în direcția activităților stabilite.

Tot în cadrul Congresului a fost prezentată și rezoluția asupra situației din Ucraina, unde toate organizațiile prezente s-au pronunțat pentru respectarea drepturilor, integrității și hotarelor Ucrainei.

Delegații TD PDM au mai discutat cu reprezentanții organizațiilor prezente la Congres referitor la ulterioare parteneriate și colaborări, proiecte și propuneri care vor aduce noi idei și schimb de experiență dintre tinerii social-democrați, laburiști și socialiști din întreaga lume.

CURENTUL precizează că TD PDM avea calitatea de membru cu statut de observator al IUSY. Uniunea reunește astăzi peste 150 de organizații de tineret din întreaga lume.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților