[ X ]
[ X ]
[ X ]
OPINIE: Mai multe partide vor forma un bloc electoral care va fi condus de Ion Sturza
30 Decembrie

În cazul unor alegeri anticipate, Noua Dreaptă – PLDM-ul, Platforma Politică „DA” și mișcarea politică înfiripată de Maia Sandu vor forma un bloc electoral care va fi condus de Ion Sturza. De această părere este cunoscutul jurnalist Victor Nichituş într-o nouă postare pe blogul său, transmite CURENTUL.

„Dacă acțiunile politice ale domnului Sturza nu ar avea ca finalitate provocarea alegerilor anticipate, nimeni nu ar contesta venirea lui în politica moldavă. Scopul declanșării anticipatelor este sugerat atât de Igor Boțan, lider al Platformei Civice Demnitate și Adevăr, cât și de către Maia Sandu”, scrie jurnalistul.

De asemenea, aceasta afirmă că momentul apariției lui Ion Sturza este bine ales.

„Este momentul în care, după ce dreapta politică din Republica Moldova, liberalii lui Ghimpu și liberal democrații, a deziluzionat așteptările celor de la Bruxelles și București, în anumite centre de putere s-a luat decizia de dezvoltare a unor noi proiecte politice pe dreapta moldovenească – Noua Dreaptă. La mijlocul lunii iulie 2015, domnul George Scarlat, afirma că Maia Sandu este ultimul cartuș al basarabenilor și lăsa să se înțeleagă că orice proiect politic viitor ar trebui să o aibă în față. Nominalizarea lui Sturza în funcția de prim-ministru încearcă să îl plaseze pe acesta în fruntea mișcării de reconstrucție a dreptei moldovenești”, conchide Victor Nichituş.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților