[ X ]
[ X ]
[ X ]
OPINIE: În Parlament ar putea să existe o majoritate suficientă pentru a demite joi Guvernul Leancă
30 Martie

În Parlament ar putea să existe o majoritate suficientă pentru a demite joi Guvernul Leancă. Ideea este sugerată de jurnalistul Victor Nichituş într-o postare pe blogul său.

După cum relatează CURENTUL, el afirmă că, „în cazul în care moțiunea de cenzură înaintată de opoziția comunistă este o componentă a unui scenariu mai amplu aplicat Chișinăului de către Kremlin, șansele demiterii guvernului pro-european cresc în mod exponențial”.

El afirmă că „demiterea cabinetului Leancă ar provoca o criză politică care ar putea culmina cu investirea unui guvern pro-Moscova, iar atunci pozițiile geopolitice cîștigate de către Federația Rusă prin anexarea peninsulei Crimeea s-ar consolida definitiv”.

„Odată ce liderii coaliției pro-europene au confirmat public existența unor tentative de corupere a unor deputați ai actualei majorități parlamentare, tabloul politic moldovenesc ar putea fi mult mai sumbru decît pare la prima vedere. Optimismul afișat de către primul ministru moldovean ascunde probabil multe îngrijorări. Iată de ce nu putem exclude faptul că tentativele de corupere să nu fi încetat, ori poate să existe deja un număr confortabil de deputați care să fi cedat acestor ispite și să fi acceptat plata pentru trădarea actualului cabinet de miniștri”, mai scrie Victor Nichituş.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților