[ X ]
[ X ]
[ X ]
OPINIE: Chișinăul nu înseamnă Republica Moldova
16 Iunie

Dorin Chirtoacă nu a pierdut, iar Chișinăul nu e toată Moldova. De această opinie este cunoscutul jurnalist Victor Nichituş, transmite CURENTUL

„Chișinăul nu înseamnă Republica Moldova. Da, este orașul în care românismul nu a cedat. De asta, Consiliul Municipal nou ales este unul pro-european. Formațiunile pro-europene au împreună 26 de mandate, forțele pro-ruse – 25. Iar a fi pro-european înseamnă a fi și pro-român”, scrie jurnalistul într-o postare pe blogul său.

De asemenea, Nichituş crede că, comportamentul liberalilor la viitoarele negocieri depinde de felul în care foștii colegi de alianță vor acorda susținerea lor domnului Chirtoacă dar și de modul în care vor fi configurate conducerile raionale, acolo unde liberalii nu au reușit să obțină majoritatea.

În acelaşi timp, jurnalistul susţine că strategia politică adoptată de liberali pare a fi o echilibristică pe marginea prăpastiei.

„Jocul cu răbdarea foștilor colegi de alianță poate face ca domnul Chirtoacă să piardă pe 28 iunie, în turul doi, o anumită cotă de alegători de pe segmentul centru-dreapta. În același timp, crește probabilitatea de a-i supăra pe democrați, care deja programează absorbția primarilor comuniști – de ce nu ar face-o și cu puțini primari liberali existenți în provincie? În acest context, existența unor convorbiri informale între cele trei părți este bine motivată”, a punctat acesta.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților