[ X ]
[ X ]
[ X ]
Omul de afaceri Veaceslav Platon – anunţat în căutare internaţională
25 Iulie

Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost anunţat în căutare internaţională de către organele de drept din Republica Moldova. Anunţul a fost făcut de şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, în cadrul unui briefing de presă, transmite CURENTUL.

Morari a spus că, judecătorii au emis un mandat de arest pe un termen de 30 de zile pe numele lui Veaceslav Platon.

„S-a stabilit o legătură între investigaţia extinsă privind furtul miliardului şi tranzitarea printr-o bancă din Republica Moldova a banilor din altă ţară. Acţiunile au fost concertate de una şi aceeaşi persoană, Veaceslav Platon”, a declarat procurorul.

De asemenea, în cadrul mai multor percheziţii, care au avut loc astăzi, au fost reţinute două persoane cu funcţii de răspundere în cadrul unei bănci comerciale. În prezent aceste persoane sînt audiate de către oamenii legii.

„Urmează să fie localizate două persoane fizice care au beneficiat de credite neperformante”, a adăugat Morari.

Totodată, şeful Procuraturii Anticorupţie a spus că, la moment, sînt anumite progrese în cazul investigării furtului miliardului.

„Un grup de procurori se va ocupa nemijlocit de recuperarea prejudiciului cauzat de aceste persoane. Este posibilitatea recuperării unei sume importante sustrase din Banca de Economii”, a conchis Viorela Morari.

Contactat de UNIMEDIA, Veaceslav Platon a spus că, la moment se află în Ucraina, iar tot ce i se întîmplă face parte dintr-un dosar politic pus la punct încă acum 2 ani.

„Vom da depoziții foarte clare despre modul cum s-a făcut acest furt, unde au fost transferați banii, în ce condiții și cel mai important cine este beneficiarul final. Voi da aceste depoziții numai nu Procuraturii Anticorupție, cea care este părtașă acestei scheme „, a declarat Veaceslav Platon.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților