Asociația Obștească ”Onoarea și Dreptul Femeii Contemporane” a făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, totalurile proiectului ”Egalitate de Gen-șansă de dezvoltarea a democrației participative în RM ”, transmite CURENTUL.
Preşedintele Asociaţiei, Olga Patlati a declarat că, în cadrul acestui proiect s-au desfășurat mai multe activități pentru susținerea femeilor.
”Scopul proiectului este ca fiecare femeie să participe la viața publică și politică din RM, să se implice în procesul decizional. Acest proiect va susține femeile în cadrul alegerilor și pledează pentru crearea unei atmosfere prietenoase pentru publicul larg a RM, cu referire egalitatea de gen și oferirea oportunităților egale pentru femei și bărbați”, a precizat ea.
Olga Patlati a mai menționat că, acest proiect și-a propus un șir de acțiuni pentru sporirea gradului de abilitare politică, în ceea ce ține de creșterea încrederii în sine, dezvoltarea abilităților de lider și susținere în ocuparea de funcții decizionale.
”Au avut loc dezbateri privind importanța implicării femeilor și promovarea egalității de gen. Am încurajat și am susținut femeile din diverse partide politice, îndemnîndu-le să participe activ la luarea deciziilor și să fie în liste, pe locuri cu șanse de a trece pragul electoral”, a explicat președinta.
La rîndul său, directorul executiv al ”Gender-Centru”, Valentina Bodrug – Lungu, a afirmat că, e regretabil că nici pînă în prezent parlamentarii nu au promovat legea care cuprinde cotele de gen.
”Promovarea femeilor la locul de muncă este o necesitate, o precondiție a democrației. În pofida faptului că, de nenumărate ori am adresat propuneri astfel încîtmai multe femei să fie implicate la nivel central, nu a fost auzită vocea societății civile”, a conchis Bodrug.
Andriana Cheptine