[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oleg Cernei: Această lege trebuie să spună foarte clar competențele Primarului și a CMC
10 Iunie

Candidatul independent la funcția de consilier în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Oleg Cernei consideră că, e foarte important ca Parlamentul să voteze în regim de urgență Legea cu privire la statutul special al mun. Chișinău. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Oleg Cernei susține că, această lege trebuie să spună foarte clar competențele Primarului și a CMC.

Totodată, candidatul a enumerat cîteva priorități ale viitorului CMC, reieșind din experiența celor 3 mandate în care a activat în Primărie.

”Trebuie să constituim biroul permanent a CMC prin care să fie compus din: președinți de fracțiune, președinți de comisii de specialitate și secretarul CMC; trebuie să existe aparatul CMC care să pregătească proiectele de decizie care vin și urmează a fi examinate de către CMC; toți șefii de direcție, întreprinderi municipale și subdiviziuni să fie numiți în funcție de către CMC în baza rezultatelor concursurilor organizate de către comisiile de specialitate a CMC; cei 4  vice-primari sunt propuși de către primar de către fracțiunile CMC și de către o treime din CMC, inclusiv pretorii la primele ședințe numiți de CMC; proiectele de decizie trebuie cunoscute cu cel puțin 5 zile înainte de ședință”, a enumerat Cernei.

În același context, candidatul a  îndemnat alegătorii să voteze oamenii concreți în CMC.

Andriana Cheptine 

Inapoi la arhiva noutaților