[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oficial european: Republica Moldova este o țară mică, dar strategic importantă pentru UE
26 Iulie

Republica Moldova este o țară mică, dar strategic importantă pentru UE. O declarație în acest sens a fost făcută de către Președintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, Elmar Brok, transmite Curentul.md

Declarația a fost făcută în cadrul întrevederii dintre Președintele Parlamentului Igor Corman cu Delegația Parlamentului European condusă de Președintele Grupului Parlamentar al Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat cooperarea dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European în contextul noii componențe, agenda UE a țării noastre, situația politică internă, contextul regional și relațiile cu partenerii tradiționali din est.

În context, Republica Moldova este în atenția Uniunii Europene, care monitorizează îndeaproape situația din regiune, astfel potrivit lui Elmar Brok, Parlamentul European va accelera procesul de ratificare a Acordului de Asociere între Republica Moldova și UE.

În cadrul discuțiilor, europarlamentarii au îndemnat autoritățile să comunice mai mult cu cetățenii în procesul de integrare europeană. „Sperăm ca deschiderea UE față de Moldova să reprezinte un semnal pentru companiile europene să investească în țara dumneavoastră. Partidul Popular European va sprijini în continuare autoritățile de la Chișinău”.

În aceeași ordine de idei, Igor Corman a mulțumit Parlamentului European pentru sprijinul acordat în procesul de liberalizare a regimului de vize și semnarea Acordului de Asociere între Republica Moldova și UE. Șeful Legislativului a reiterat interesul țării noastre pentru dezvoltarea cooperării cu Uniunea Europeană, inclusiv cu Parlamentul European.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților