[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oficial european: Ați făcut pași importanți în reformarea justiţiei
14 Martie

Republica Moldova a avansat mult în reformarea domeniului justiţiei. Declaraţia a fost făcută de Secretarul general adjunct al Consiliului Europei, Gabriella Battaini-Dragoni, în cadrul întrevederii cu Ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, transmite CURENTUL.

”Ați făcut pași importanți în reformarea domeniului justiției. Strategia de reformare a sectorului justiției este un lucru foarte bun, dar dificil de implementat”, a spus Gabriella Battaini-Dragoni.

În cadrul întrevederii, oficialul european a vorbit şi despre prioritățile de cooperare ale Consiliului Europei cu Republica Moldova și a prezentat  „Planul de acţiuni privind susţinerea reformelor democratice în Republica Moldova”, elaborat în 2013. Potrivit Secretarului general adjunct al Consiliului Europei, Planul de acțiuni conține capitole care se referă strict la reforma justiției, la respectarea drepturilor omului, dar și la lupta cu corupția.

La rîndul său, ministrul Justiției, Oleg Efrim, a mulțumit reprezentanților Consiliului Europei pentru că susțin reformele inițiate în Republica Moldova, în special cele din domeniul justiție. ”Ne exprimăm gratitudinea față de Consiliul Europei și ne bucurăm că s-a luat în considerare și părerea noastră la elaborarea Planului de acțiuni. Cred că acest document ne va ajuta la fortificarea eforturilor și la accelerarea reformei justiției”, a mai adăugat ministrul Justiției.

Secretarul general adjunct al Consiliului Europei a venit la Chișinău la invitaţia Guvernului Republicii Moldova și urmează să aibă întrevederi și cu alți oficiali de la noi.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților