[ X ]
[ X ]
[ X ]
OFICIAL! Deputaţii din Parlamentul RM au plecat în vacanţă
29 Decembrie

Astăzi a avut loc ultima şedinţă a Parlamentului din sesiunea de toamnă. Proiectul de hotărîre cu privire la încheierea sesiunii a doua ordinare din anul 2015 a fost votată în unanimitate, transmite CURENTUL.

De această dată, liderii fracţiunilor parlamentare au refuzat la tradiţionalele alocuțiuni. În context, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu a adresat un mesaj tuturor deputaţilor.

„Am avut un an destul de greu din punct de vedere politic şi al instabilităţii politice. Cu toate provocările am dat dovadă uneori de consolidare, au fost momente cînd indiferent de fracţiunile parlamentare, deputaţii au lucrat cot la cot, umăr la umăr pentru unele proiecte de acte normative şi în aşa fel încît legislaţia Republicii Moldova să fie mai bună. În Parlament noi am examinat şi aprobat peste 230 de acte normative, am avut aproape 40 de şedinţe plenare, comisii de anchetă, comisii de cercetare, de audieri, grupuri de lucru”, a declarat Candu.

Totodată, acesta a spus că era bine dacă pînă acum am fi avut un Guvern învestit.

„Cu părere de rău intrăm în anul 2016 fără guvern, deşi ne-am fi dorit să avem un guvern investit. Cu această ocazie vreau să vă anunţ că Biroul Permanent al Parlamentului a luat decizia ca în data de 4 ianuarie, ora 14:00, se va desfăşura şedinţa specială a Parlamentului în care se va dezbate şi examina votul de încredere pentru Guvernul al cărui candidat la funcţia de prim-ministru este Ion Sturza. Vă invit şi fac apel public să fiţi prezenţi la acea şedinţă”, a adăugat speaker-ul.

Andrian Candu a menţionat că, 2016 este un an în care vom sărbători şi vom marca un eveniment foarte important pentru Republica Moldova, 25 de ani de independenţă.

„Anul 2016 probabil ar trebui să fie un an deloc asemănător sau mult-mult diferit faţă de anul 2015, în care noi să aducem într-adevăr ţării stabilitate, prosperitate şi cît mai puţine dezbateri politice. Iar vouă, dragi colegi, vă adresez în primul rînd un mesaj că, pînă la urmă Republica Moldova este republică parlamentară. Parlamentarismul are un loc foarte important în democraţia Republicii Moldova şi fiecare dintre noi purtăm o responsabilitate indiferent de culoarea politică sau culoarea ochilor sau dispoziţia fiecăruia, şi de aceea un mesaj de consolidare şi de armonie, de înţelegere, de toleranţă, de înţelepciune pentru anul 2016 ar trebui să fie important pentru noi toţi indiferent de fracţiune, de partide, în aşa fel încît să ne regăsim toţi într-o muncă activă pentru bunăstarea cetăţenilor, fapt pentru ceea ce am fost noi aleşi şi avem toţi mandat”, a conchis preşedintele Parlamentului Andrian Candu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților