[ X ]
Oficial american: Pătrunderea pe piața UE, va crește și competitivitatea RM
24 Martie

Un grup de lucru moldo-american în domeniul energeticii a fost creat astăzi la Chișinău. Despre aceasta s-a anunțat în cadrul unei conferințe de presă susținută de vice-ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iulian Groza, vice-ministrul Economiei, Tudor Copaci, și trimisul special al Departamentului de Stat al SUA, Carlos Pascual, transmite CURENTUL.

Grupul de lucru are scopul ca SUA și Moldova să coopereze în domeniul energeticii și mai ales în ceea ce ține de promovarea energiei din surse regenerabile.

“Trebuie să lărgim discuțiile în acest domeniu cu colegii noștri americani acestea fiind foarte importante pentru noi”, a spus Iulian Groza.

Totodată, vice-ministrul a declarat că parteneriatul moldo-american ne va ajuta să găsim soluții comune cu UE, dar și pentru a face interconectări cu comunitatea dată în domeniul energetic.

La rîndul său, trimisul special al Departamentului de Stat al SUA, Carlos Pascual a menționat că, SUA și Moldova au făcut pași importanți în relațiile bilaterale și acest lucru este dovedit de vizitele recente efectuate de oficialii americani, dar și de cei moldoveni.

“UE are o piața impresionantă datorită volumului de consumatori, astfel că odată cu intrarea pe piață, Republica Moldova își va putea dezvolta industria, dar și proteja consumatorul”, a spus oficialul american.

Potrivit lui, prin pătrunderea în piața UE, va crește și competitivitatea RM. “Competiția este bună pentru prețuri mai ales în domeniul energetic. RM va deveni astfel un bun competitor și negociator”, a mai spus Carlos Pascual.

Vice-ministrul Economiei, Tudor Copaci, de asemenea, a subliniat importanța acestei colaborări și a mai spus că RM va avea de câștigat prin promovarea resurselor energetice regenerabile.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților