[ X ]
[ X ]
[ X ]
Octavian Armaşu: Plățile de salarii și pensii au și vor avea prioritate
27 Ianuarie

Referindu-se la restanțele privind plățile salariale pentru luna decembrie 2015, enunțată de președintele raionului Anenii Noi, ministrul Finanțelor, Octavian Armașu a spus că, nu are un răspuns exact, dar bănuiește că e o eroare tehnică, transmite CURENTUL.

La întrevederea Cabinetului de miniștri cu președinții de raioane, ministrul Finanțelor, a spus că, plățile de salarii și pensii au și vor avea prioritate.

“Nu am un răspuns concret acum de ce nu a ajuns nimic din luna decembrie, dar cînd ajung la Minister voi afla detalii și voi reveni cu un răspuns la dumneavoastră”, a declarat Armașu.

Totodată, ministrul a spus că vede o lumină la capătul tunelului. “Dacă întreprindem pașii ceruți de Guvernul României, din martie vom ieși din situația dificilă”, a adăugat el.

La rîndul său, prim-ministrul Pavel Filip a spus că, Guvernul e în situația în care analizează ce să optimizeze și de unde să găsească surse financiare pentru a soluționa problemele.

“Legea bugetului urmează să fie aprobată în maxim 2 săptămîni, pentru că trebuie să avem niște coordonări cu acordul FMI. Trebuie să vorbim sincer, suntem în situația cînd știm cum să suplinim din rezerve, ce pași să facem, ca bugetul statului, în termen mediu, să aducă venit maimult. Am identificat deja un supliment de 30%”, a explicat premierul.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților