[ X ]
[ X ]
[ X ]
O nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului Leancă. Acesta este motivul!
28 Martie

Deputaţii Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) au iniţiat o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Iurie Leancă. Despre acest lucru a anunţat în debutul şedinţei Parlamentului, preşedintele fracţiunii PCRM Maria Postoico, transmite CURENTUL.

„Demult nu am avut prezentări de moţiuni de cenzură de la tribuna centrală a Parlamentului. Cred că era şi timpul”, a replicat speaker-ul Igor Corman.

Potrivit deputaţilor comunişti, prim-ministrul Iurie Leancă şi-a depăşit atribuţiile legale şi este un „exemplu evident al uzurpării puterii în stat”.

„Pe 19 martie curent, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Catherine Ashton, a declarat că 6 state care nu sînt membre ale UE, printre care şi Republica Moldova, au aderat la sancţiunile impuse unor oficiali din Rusia şi Ucraina. Alinierea RM la aceste sancţiuni trebuia să fie precedată de discuţii publice. Asemenea acţiuni nu au fost întreprinse nici de Guvern, nici de Parlament. Asemenea acţiuni personale ale lui Iurie Leancă încalcă Constituţia RM şi reprezintă depăşirea atribuţiilor sale legale”, a declarat Maria Postoico.

Moţiunea de cenzură a fost semnată de 34 de deputaţi din fracţiunea parlamentară a PCRM şi va fi dezbătută în şedinţa plenară a Parlamentului, care va avea loc joia viitoare.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților