[ X ]
[ X ]
[ X ]
O delegaţie a Parlamentului European va vizita RM
20 Martie
foto: karadeniz-press.ro

Europarlamentarul Hannes Swoboda, Preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 21-22 martie 2014, transmite CURENTUL.

Pe parcursul vizitei la Chișinău, europarlamentarul Hannes Swoboda va avea întrevederi cu Președintele Parlamentului Igor Corman, Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti și Prim-ministrul Iurie Leancă.

Totodată, delegația Parlamentului European va maipurta discuții cu Șeful Delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, cu viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iulian Groza, cu reprezentanții mass-media și ai societății civile.

De asemenea, eurodeputatul Hannes Swoboda va avea o întrevedere separată cu președintele fracțiunii parlamentare PD, Marian Lupu, urmată de un briefing comun de presă.

Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor reprezintă al doilea grup politic ca mărime în Parlamentul European, avînd 195 de eurodeputați. Vizita europarlamentarului Hannes Swoboda are loc în contextul recentei decizii a Parlamentului European privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților