[ X ]
[ X ]
[ X ]
NOI DETALII despre tentativa de corupere a deputaţilor
3 Martie

Persoanele care ar fi încercat să corupă mai mulţi deputaţi din majoritatea parlamentară, vor să acceadă pe scena politică şi să organizeze alegeri anticipate în acest moment. Declaraţia a fost făcută pentru CURENTUL de către deputatul liberal-democrat Iurie Chiorescu.

Potrivit parlamentarului, principalul obiectiv al acestor persoane este de a zădărnici semnarea Acordului de Asociere cu UE. „Sunt persoane care vor să acceadă pe scena politică. Nu au treabă cu partidele parlamentare sau extraparlamentare. Cu aşa modalităţi nu cred că vor deveni mari politicieni sau îşi vor înjgheba mari partide”, a declarat acesta.

Iurie Chiorescu susţine că a făcut public acest lucru pentru a evita presiunile ulterioare din partea persoanelor vizate.

„Am spus foarte clar că am principiile şi viziunile mele. Nu cred că în R. Moldova politica are doar finalitate materială şi se poate face în halul acesta. Le-am dat de înţeles că eu nu sunt persoana potrivită pentru acţiunile lor. Dumnezeu cu dînşii. Suntem în post şi îi iertăm”, a adăugat deputatul.

Întrebat dacă a fost citat de Procuratura Generală(PG) sau Serviciul de Informaţii şi Securitate(SIS), care s-au autosesizat pe marginea acestui caz, Iurie Chiorescu a spus că avut discuţii cu ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate. „Nu am fost citat de nimeni”, a subliniat Chiorescu.

Solicitată de Curentul.md, şefa Serviciului de Presă al PG, Maria Vieru, a declarat că la momentul de faţă au loc investigaţii pe marginea acestui caz, evitînd să dea mai multe detalii. Reprezentanţii SIS nu au fost de găsit pentru a comenta situaţia.

CURENTUL aminteşte că anterior, deputatul PLDM Iurie Chiorescu şi deputata PD Valentina Stratan au anunţat că anumite persoane le-ar fi propus sume de bani pentru a părăsi partidele din care fac parte.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților