[ X ]
[ X ]
[ X ]
Moldova și Ucraina au semnat un acord privind liberalizarea transportului
5 Octombrie

Astăzi a avut loc ceremonia de semnare a Protocolului la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Ucrainei din 20 martie 1993, cu privire la comunicația internațională auto, informează Curentul.

La ceremonie au participat Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip și Premierul Ucrainei, Volodimir Groisman.

Prim-ministrul Pavel Filip a vorbit despre relația Republicii Moldova cu Ucraina.

„Am avut o întâlnire bilaterală în care am avut posibilitatea să discutăm despre toate întrebările pe care le-am avut la ordinea de zi. Relațiile între Republica Moldova și Ucraina au cunoscut o îmbunătățire foarte bună, sunt relații excelente, așa cum a mai fost odată între țările noastre. Am constatat un progres semnificativ pe mai multe dimensiuni: politic, economic. S-a semnat un un acord în care se rezolvă o altă problemă –  acordul liberalizării transportului”, a precizat Filip.

Amintim că, totodată, astăzi, prim-ministrul Ucrainei Volodimir Groisman, alături de prim-ministrul Georgiei, prim-ministrul Republicii Moldova, dar și a vicepremierului Azerbaidjanului au participat la reuniunea șefilor de Guverne ai statelor membre GUAM. În cadrul summitului, oficialii și-au reconfirmat angajamentul de consolidare a eforturilor în depășirea provocărilor economice, sociale și politice şi în asigurarea securităţii şi stabilităţii în regiune.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților