[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Economiei: Nici un capăt de ață să nu dispară
26 Martie

Restructurarea complexului termoenergetic din municipiul Chişinău va fi asigurat de un grup de lucru special instituit de ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, în termen de 3 zile, grupul de lucru va actualiza şi va prezenta pentru aprobare planul detaliat de acţiuni privind restructurarea complexului termoenergetic din mun. Chişinău, ţinînd cont de derularea procedurii de faliment a SA „Termocom”.

„Chiar dacă avem în față o procedură foarte complexă din punct de vedere juridic, consumatorii din municipiul Chișinău nu trebuie să resimtă această reorganizare decât prin eficientizarea serviciilor de care beneficiază”, a declarat Valeriu.

Vicepremierul a dat indicații întreprinderilor subordonate Ministerului Economiei să asigure integritatea patrimoniului întreprinderii și gestionarea transparentă a acestuia.

„Nici un capăt de ață să nu dispară de la fosta întreprindere Termocom în procesul de creare a SA Termoelectrica! Nu avem alt interes decît să ducem la bun sfîrșit procesul de fuziune a întreprinderilor pînă la noul sezon de încălzire și să asigurăm funcționarea eficientă a întreprinderii pe viitor”, a subliniat Valeriu Lazăr.

La rîndul său, administratorul procedurii de lichidare a Termocom, Veaceslav Eni, a declarat că luni urma a fi semnat actul de predare-primire a activelor Termocom, următorii pași fiind inventarierea și  evaluarea acestora, precum și efectuarea unui audit al întreprinderii, inclusiv a corectitudinii tarifelor pentru consumatori.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților