[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul de Externe al RM a ajuns în topul celor 7 femei din politica mondială
10 Martie

De Ziua Internațională a Femeii, revista The Guardian a  realizat un top „Seven women to watch in global politics”, unde este inclusă şi Natalia Gherman, ministrul de Externe al RM.

Natalia Gherman a condus și a finalizat negocierile pentru un acord de liber schimb pentru Republica Moldova și a asigurat decizia Parlamentului European pentru  liberalizarea regimului de vize pentru RM, care este așteptat în scurt timp.

„Gherman și-a început cariera diplomatică odată cu independenţa R. Moldova, în 1991, fiind Ambasadoare în Austria, apoi în Suedia și în Finlanda. Tatăl ei a fost primul președinte al țării, așa că ea ar putea fi în viitor un prim-ministru sau chiar președinte de țară”, scrie The Guardian.

În listă, alături de Natalia Gherman, figurează istoriile altor femei  din politica actuală precum: liderul Uniunii Africane, Nkosazana Dlamini-Zuma; ministra Sănătății din Indonezia, Nafsiah Mboi; ministra Apărării Naționale din Ecuador, María Fernanda Espinosa Garcés, dar și alte personalități.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților