[ X ]
[ X ]
[ X ]
Miniştrii din Guvernul Gaburici şi-au ales viceminiştrii. Iată cine sînt aceştia!
4 Martie

Mai mulţi viceminiştri au fost astăzi reconfirmaţi în funcţii, alţii – eliberaţi din posturile pe care le-au deţinut pînă în prezent, transmite CURENTUL.

Astfel, Valeriu Triboi, Octavian Calmîc şi Tudor Copaci au fost reconfirmaţi în funcţiile de viceminiştri a Economiei.

De asemenea, a fost reconfirmată în funcţia de viceministru al Finanţelor, Maria Carauş. Totodată, astăzi a mai fost numit un nou viceministru, Simion Botnari, care pînă în prezent a deţinut funcţia de director a Agenţiei Achiziţii Publice.

Ministrul Justiţiei, Vladimir Grosu a propuse reconfirmarea în funcţia de viceministru a Sabinei Cerbu. De asemenea, acesta a propus numirea lui Sergiu Gurduza în funcţia de viceministru al Justiţiei.

Tot astăzi, Sergiu Diaconu a fost eliberat din funcţia de viceministru al Afacerilor Interne şi numit în funcţia de consilier principal de stat al prim-ministrului pe reforma instituţiilor de drept. În acelaşi timp, ministru Oleg Balan a propus numirea în funcţie a doi noi viceminiştri: Oleg Babin şi Ion Ţurcan.

În funcţia de viceministru al Apărării a fost numit ex-deputatul PLDM Alexandru Cimbriciuc.

Gheorghe Gaberi şi Sergiu Gheţiu au fost eliberaţi din funcţiile de viceministru a Agriculturii şi Industriei Alimentare. Totodată, Vladimir Loghin a fost reconfirmat în această funcţie. De asemenea, a fost numit în funcţia de viceministru Nicolae Olaru.

Boris Gherasim a fost eliberat din funcţia de viceministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, iar în locul acestuia a fost numit Anatol Usatîi. De asemenea, a fost reconfirmat în funcţie Vladimir Cebotari.

Loretta Handrabura, Igor Grosu şi Liliana Nicolaescu-Onofrei au fost reconfirmaţi în funcţiile de viceminiştri ai Educaţiei. De asemenea, Gheorghe Postică şi Igor Şarov au fost reconfirmaţi în funcţiile de viceminiştri ai Culturii.

Octavian Grama şi Svetlana Cotelea au fost reconfirmaţi în funcţiile de viceminiştri ai Sănătăţii. De asemenea, Mihai Ciocanu a fost eliberat din această funcţie.

Sergiu Stanciu şi Dragoş Hîncu au fost eliberaţi din funcţiile de viceminiştri ai Tineretului şi Sportului. Totodată, în această funcţie a fost numit Victor Zubcu, care pînă în prezent a ocupat postul de viceminstru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor. De asemenea, Radu Rebeja a fost numit astăzi în funcţia consilier principal de stat al prim-ministrului pe probleme de tineret şi sport.

Vitalie Tarlev, Dumitru Parfentiev şi Vitalie Ciolac au fost reconfirmaţi în funcţiile de viceminiştri ai Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.

Lazăr Chirică a fost reconfirmat în funcţia de viceminstru al Mediului. Totodată, Dorin Duşciac a fost eliberat din această funcţie în baza cererii depuse.

De asemenea, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, a fost numit viceministru Alexandru Botnari.

În cadrul ședinței, a fost eliberat din funcția de director al Biroului Relații Interetnice, Oleg Babenco.

La conducerea Agenției Moldsilva a fost numit Iurie Apostolachi.  Totodată, din funcția de secretar general-adjunct al Guvernului a fost eliberat Anatolie Onceanu. În locul lui, a fost numit Sergiu Ceauș.

„Vreau să vă doresc succes tuturor care aţi fost numiţi în funcţii, să daţi toată silinţa pentru a avea succes. Se cere multă muncă pentru a face o Moldovă mai frumoasă”, a declarat premierul Chiril Gaburici.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților